top of page
  • Yazar

Veteriner Klinik Maaşları

Veteriner klinik maaşları: Veteriner hekim; her türlü hayvan hastalığının teşhis ve tedavi edilmesinden sorumlu olan kişidir. Bunun yanı sıra, hayvan barınaklarının denetlenmesi ve hijyenik hale getirilmesi konusunda tavsiye verilmesinden tutun da hayvan hastalıkları hakkında araştırma yapılmasına kadar birçok sorumluluğu bulunmaktadır. Veteriner hekimlerin çalışma alanları son derece geniştir. Birçok veteriner; mezun olduktan sonra özel veteriner kliniğinde çalışmayı tercih eder. Bu yüzden, veteriner klinik maaşları merak edilir.

Veteriner klinik maaşları hakkında net bir rakam vermek mümkün değildir. Kliniğin yerine, popülerliğine ve veterinerlerin başarısına göre maaşların farklılık gösterdiğini söylemeliyiz. Ancak, güncel tarih itibariyle konuşacak olursak, özel veteriner kliniğinde çalışan bir veterinerin en az beş bin TL maaş alacağını ifade etmek gerekir. Bunun yanı sıra, saydığımız sebeplerden dolayı özel klinikte çalışan bir veterinerin aylık 20 bin TL kazanması da mümkün olabilir.



Avrupa’da Veteriner Maaşları

Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da veteriner maaşlarının değişken olduğundan bahsetmek gerekir. Çalışılan yer ve yapılan işe göre değişmekle beraber veterinerlerin en az 3 bin Euro, en çok ise 15 bin Euro maaş aldığından söz etmeliyiz. 2020 yılında Almanya’daki ortalama veteriner maaşlarının 3 bin 200 Euro olduğu ifade edilmiştir.


Veteriner Maaşları Özel Sektör

Kendi veteriner kliniğini açan bir veteriner hekim; 5 bin ila 100 bin TL arasında değişen aylık gelirlere sahip olabilir. Bunun yanı sıra, veterinerlerin genel olarak özel sektörde çalışmayı tercih ettiklerinden bahsetmeliyiz. Özel sektör veteriner maaşları ise üç bin ila 15 bin TL arasında farklılık göstermektedir. Devlet bünyesinde çalışan ve +20 yıl gibi bir tecrübeye sahip olan veterinerin 6 bin 400 TL ila 7 bin 250 TL arasında maaş aldığını söylemeliyiz. Ancak, veterinerlik; bilhassa son yıllarda ciddi anlamda ihtiyaç duyulan bir meslek olduğu için özel sektördeki maaşların oldukça iyi olduğunu ifade etmek gerekir.

Veteriner olmak ve büyük paralar kazanmak isteyen bir adayın bu amacına ancak uzun yıllar sonrasında erişmesi mümkün olur. Çünkü, bir veterinerin mesleğindeki tecrübesi; çalışmış olduğu kliniğin daha çok kişi tarafından tercih edilmesinde önemli bir faktör olacaktır.

4.803 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page