top of page
  • Yazar

Koyun karma aşı fiyatları

Koyun keçi gibi küçükbaş hayvanların bakımı, sabır ve özenle birlikte, uzmanlık isteyen bir konudur. Hayvanların yaşadıkları sağlık ve ruhsal sağlık sorunlarının belirlenmesi, tüm sürüyü etkileyebilecek çeşitli bulaşıcı hastalıklardan korunması, doğru ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gibi çok geniş bir yelpazede ele alınması gereken bir konudur. Bazı yetiştiriciler, çok büyük sürülerde bile, tek bir koyunun yaşadığı sıkıntıyı profesyonel gözlemleriyle hemen fark ederler. Genellikle de yaşanan sağlık sorunlarına yapılan erken müdahaleler, hem o koyun için ve hem de tüm sürü için çok önemlidir. Koyunlara her yıl, yıl boyunca uygulanan aşı takvimi, sağlıklı bir şekilde gelişebilmeleri için zorunludur. Koyun karma aşı fiyatları, çok çeşitli hastalıklara karşı koruyucu bir önlem olarak yapılması zorunlu aşılar arasında yer alır.


Sürülerin yıllık aşılanması


Bulaşıcı ve ölümcül birçok hastalık, koyunların yaşamını zorlu ve çekilmez bir hale getirebilir. Çok çeşitli parazit tarafından savunmalarının zayıf olduğu anlarda büyük bir tehdit altında olurlar. Bu sorunun çözümlenmesinde, bu hastalıkların birçoğuna karşı koruyucu ve önleyici aşıların yapılması da zorunludur. Bu aşıların zamanında ve her yıl yapılmasın gerekmesi, aynı zamanda bu takvimin yetiştiriciler tarafından bilinmesini zorunlu kılar. Koyun karma aşı fiyatları şehirlere göre farklılıklar gösterir. Genellikle büyük sürülerin bulunduğu bölge ve şehirlerde, bu aşı fiyatları da olabildiğince düşük olur. Hayvan yetiştiriciliği alanına sağlanan destekler ve teşvikler kapsamında, bu aşıların birçoğu devlet tarafından da karşılanıyor.


Koyun aşılama takvimi


Koyunların her yıl uygulanmasını zorunlu olan aşıları, yıl içerisinde aylara göre dağılmış bir takvime bağlıdır. Bu takvimin hassas bir şekilde takip edilmesi gereklidir. Genelde veterinerler tarafından bu takvim sıkı bir şekilde takip edilir ve uygulama zamanı geldiğinde de yetiştiriciler ile iletişime geçilir. Bununla birlikte, olası atlamalara engel olmak için, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin de bu takvimi bilmeleri ve takibini de titiz bir şekilde yapmaları gereklidir. Bazı hastalıkların tek bir koyunla başlayıp, tüm sürüyü etkileyebileceği unutulmamalıdır. Koyun karma aşı fiyatları 2021 yılında da, devlet desteğinde olabilecek en düşük rakamlara sahip olacak şekilde düzenlenmiştir.


9.505 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page