Veterinerlik Fakültesinde Hangi Dersler Vardır?
Veterinerlik Fakültesinde Hangi Dersler Vardır? Birçok gencin isteği olan veterinerlik bölümüne girdiğiniz takdirde kendinizi şanslı hissetmelisiniz. Bu noktada, birçok kişinin aklında bu bölümde hangi derslerin olduğuna dair soru işaretleri bulunur. Veterinerlik fakültesinde aşağıdaki dersler okutulur:
Anatomi
Biyometri
Veteriner Hekimliği Tarihi
Histoloji
İmmunoloji ve Seroloji
Biyokimya
Fizyoloji
Yem Maddeleri ve Yem Teknolojisi
Zootekni
Biyoteknoloji
Laboratuvar Hayvanları
Viroloji
Etholoji
Parazitoloji
Farmakoloji
Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama
Süt Bilimleri ve Teknolojisi
Patoloji
Doğum Bilgisi ve Jinekoloji
Ortopedi ve Ayak Hastalıkları
İç Hastalıkları
Helmintoloji
Siz de veteriner kliniği açarak veterinerlik mesleğini yerine getirmek istiyorsanız yukarıdaki dersleri tam anlamıyla öğrenmek ve bu derslerden geçer not almak zorundasınız. Bunun yanı sıra, bu bölümden mezun olmak için Avrupa Kredi Sistemi’ne göre 240 kredi vermiş olmak zorundasınız. Bölüme girmek için ise hayvanları sevmeniz ve YKS’de gerekli puanı almanız bir diğer şart olarak göze çarpıyor. Bölümü bitirdiğiniz takdirde veteriner hekim unvanı alırsınız.

Veterinerlerin Çalışma Alanları Nelerdir?
Veterinerlik fakültesinden mezun olarak veteriner hekim olma şansına erişenlerin önünde ciddi seçenekler yer alır. Her şeyden önce, İstanbul veteriner kliniği açarak şahsi olarak çalışma imkanını elde edersiniz. Özel ve kamu kurumlarında çalışma imkanınız yer alır. Bu bölümü bitirenlerin genellikle Ümraniye veteriner kliniği örneğinde olduğu gibi kendi özel kliniklerini açtıklarını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, veterinerlerin devletteki çalışma alanları da bir hayli fazladır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; çalışılabilecek en iyi kurumlar arasında başı çeker. Bunun yanı sıra, bakanlıklar başta olmak üzere çeşitli kuruluşların hayvan sağlığı bölümlerinde çalışma imkanı da yer alır. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hayvan sağlığı ve gıda kontrol hizmetlerinde de veterinerlerin istihdam edilmesi söz konusudur.
Emniyet Genel Müdürlüğü veya Türkiye Jokey Kulübü’ne bağlı olan hayvan hastanelerinde de veterinerlerin çalışmasına sıklıkla rastlanır. Buna ek olarak, günümüzde hayvan hastanelerinin, hayvan barınaklarının, kesimhanelerin ve gıda denetim birimlerinin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu gibi yerlerde de veteriner istihdam edilmesi gerekli olmaktadır. Bir başka deyişle, veterinerlerin iş imkanı bir hayli fazladır.