top of page
  • Yazar

Veterinerler açık mı?

Güncelleme tarihi: 28 Şub 2021

Covid-19 yeni tip Korona virüs salgını ve salgın nedeniyle alınan önlemler, yaşamımızın yeni standartlar kazanmasına yol açtı. Salgını kontrol altına alabilmek için uygulanan kısıtlamalar, döneme ve ihtiyaçlar göre değişiklikler gösteriyor. Bu süreçte çeşitli hizmetleri sağlayan kuruluşlar ve kurumlar ise, kısıtlamalardan muaf tutuluyor. Hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında, hayvan dostları tarafından en çok merak edilen konu ise Veterinerler açık mı? Sorusunun yanıtı oluyor.

Uygulanan önleme göre yayınlanan genelgeler, hangi hizmetleri sağlayanların kısıtlamalardan muaf tutulduğunu açık bir şekilde belirliyor. Bunlar arasında temel gıda satışı yapan yerler, eczane, hastane gibi sağlık kuruluşları, veteriner klinikleri de bulunuyor.




Veterinerler sokağa çıkma kısıtlamalarında açık


Bu yönetmeliklerde uygulanan kısıtlamaların süresi ve özellikleri açık bir şekilde belirtiliyor. Buna göre Veterinerler açık mı? Sorusunun yanıtı, her sokağa çıkma kısıtlamasında veteriner kliniklerinin açık olması kararlaştırılmış durumda. Hayvan dostlarının merak ettiği bir diğer konuysa, vatandaşların kliniklere sokağa çıkma kısıtlaması varken nasıl ulaşacağı oluyor.

Yönetmeliklere göre, vatandaşlar acil durumlarda, hayvanlarının sağlıkları için, ikamet yerlerinin içerisinde bulunan kliniklere gidebilmesini öngörüyor. Bu durumun suistimal edilmemesi, sadece ikamet bölgelerinde bulunan veteriner kliniklerine başvurulabiliyor. Bu sayede hayvan dostlarının bu konuda endişe etmeleri gerekmiyor. Veterinerlik hizmetleri sunan tüm klinikler, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı günlerde açık oluyor. Bu kliniklere ikamet bölgelerinde olması koşuluyla, acil durumlarda vatandaşların ulaşması da kısıtlama kapsamından muaf tutuluyor.


Hangi veterinerler açık oluyor


Veterinerler açık mı? Konusunda, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı ilk günlerde bir kafa karışıklığı oluşmuştu. Yönetmelikte yer alan 50 Bin nüfuslu bölgelerde ki veteriner klinikleri açık olabilir yönergesi, net olarak anlaşılamamıştı. Ancak sonradan yapılan açıklama ve getirilen düzenlemeyle, veteriner kliniklerinin tamamının sokağa çıkma kısıtlamalarında açık olması sağlanmıştı.

Buna göre sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı günlerde, tüm veterinerle açık. Bunun yanında kişilerin kendi ikametlerinde olmak kaydıyla, acil durumlarda bu veterinerlere başvurmaları da mümkün. Hayvan sağlığı ile ilgili sorunlarda, vatandaşların ikamet bölgelerinde bulunan veterinerlere başvurmaları da, kısıtlamadan muaf tutuluyor. Bu sayede hayvanların ihtiyacı olan acil müdahaleler için, sorunsuz bir şekilde devamlılık sağlanıyor.

Eğer acil veteriner ihtiyacınız varsa bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

49 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page