top of page
  • Yazar

Ümraniye veteriner

Geçmişe kıyasla daha çok insanın evinde hayvan beslediğini söylemek gerekir. Bu noktada, birçok hayvan tıpkı insanlar gibi çeşitli hastalıklara yakalanır. Hayvan hastalıkların teşhis ve tedavi edilmesinden sorumlu olan kişiye veteriner hekim adı verilir. Buna ek olarak, hayvanların bakım, üreme, beslenme gibi süreçlerinin yönetilmesi de veteriner hekimlerin sorumlulukları arasında bulunur. Ümraniye veteriner kliniği sayesinde siz de hayvan hastalıklarının tedavi edilmesi adına en gerekli hizmeti alabilirsiniz.




Ümraniye Veteriner Hangi Sorumluluklara Sahiptir?


Ümraniye veteriner; hayvan türleri ile ilgili olarak çok sayıda sorumluluğa sahiptir.

  • Hayvan sağlığını ve refahını iyileştirmek; birincil görevleri arasında bulunur. Buna ek olarak, bilhassa hayvanlardan insanlara geçebilecek olan hastalıklara karşı önlem alır. Bu konu hakkında insanları bilgilendirir. Ciddi hastalıklar söz konusu olduğunda devletin ilgili kurumlarına raporlar sunar.

  • İnsanlar ve hayvanların bir arada yaşadığı tüm ortamlarda görev yapmakla yükümlüdür. İnsanların hayvanlardan faydalandığı her alan ile ilgilenir.

  • Hayvanların beslenmesi, üremesi, ıslah edilmesi, yetiştirilmesi ve iyileştirilmesi gibi konularda etkin olarak görev yapar.

  • Hayvan sağlığının hem günümüzde hem de gelecekte korunması adına gerekli önlemleri alır.

  • Hayvan hastalıklarına en doğru teşhisin konması adına faaliyet gösterir. Teşhis için gerekli olan muayeneleri yapar.

  • Hayvan hastalıklarını hem tıbbi hem de cerrahi girişimlerle tedavi eder.

  • Hayvansal gıdaların üretim teknolojisine ve insanlar tarafından tüketilmesine uygun olup olmadığını denetler.


Ümraniye Veteriner Hangi Özelliklere Sahiptir?



Evcil hayvan sahipleri; hayvanlarının sağlığı söz konusu olduğunda son derece hassaslaşır. Evcil hayvan bakımı sırasında bir veteriner hekimden destek almak şarttır. Bu noktada, hayvan sağlığı dikkate alınarak en iyi veterinerin seçimi için çaba gösterilmelidir. Ümraniye veteriner hekimi aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır.


  • Veteriner hekimin hem evcil hayvan ile hem de sahibiyle en doğru şekilde iletişim kurması şarttır. İyi bir iletişim; mevcut hastalığın ya da farklı bir sorunun en iyi şekilde çözülmesini sağlar. Buna ek olarak, evcil hayvana ismiyle hitap ediyor olması; önemli bir samimiyet göstergesidir.

  • Ümraniye veteriner; ihtiyaç duyulan her anda ulaşılabilir olmalıdır. Hem konum olarak yakın olması hem de telefonla 7/24 irtibat kurulmaya müsait olması önemli kriterlerdir. Veteriner hekim; birçok durumda hayat kurtarıcıdır.

  • Ümraniye veteriner; farkındalık sahibi olmalıdır. Hayvanların sorunları önemsiz olabileceği gibi bazı zamanlarda ciddi sorunlar ile de karşılaşılabilir. Bu noktada, veteriner hekimin en ciddi mevzuları dahi olması gerektiği gibi anlatması şarttır. Bir başka deyişle, durumun gerektirdiği hissi aktarma konusunda usta birisi olmalıdır.

  • Ümraniye veteriner; çalıştığı alan ile ilgili tüm gelişmeleri takip etmelidir. Gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı tüm seminer ve sempozyumları takip ederek kendisini ilgilendiren kısımları not almalıdır.

  • Hayvan hastalıklarının ve sorunlarının önemli bir kısmında medikal ilaç kullanımı gerekli olmayabilir. Bu noktada, veteriner hekimin doğal ilaç kullanımına da açık olması gerekecektir.

164 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page