top of page
  • Yazar

Muhabbet kuşu veteriner fiyatları

Kuşlar, doğadan uzaklaşmak zorunda kaldığımız yaşam standartlarımızda, bizlere doğayla iç içe bir yaşamı hatırlatan en önemli unsurlar olarak sıklıkla tercih edilen bir evcil hayvandır. Özellikle muhabbet kuşlarının ötüş yetenekleri, taklit kabiliyetleri, onları beslemek konusunda tercih etmemizde önemli rol oynarlar. Aynı zamanda evde beslemeye çok uygun ve hatta beslenmeye muhtaç olmaları da tercihlerimizde etkili olur. Muhabbet kuşu veteriner fiyatları, her yıl olduğu gibi Veteriner Hekimleri Odası tarafından her şehir için belirlenir. Yıllık genel bakım, gaga bakımı ve düzeltilmesi, tırnak kesimi, kanat düzenlenmesi gibi sürekli bakımlar, muhabbet kuşlarının bir uzmanın gözetiminde gerçekleştirilmesi gereken rutinler oluşturur.




Muhabbet kuşlarında ana sorun beslenme düzeni


Muhabbet kuşlarının narin yapıları, beslenmelerine çok büyük bir titizlik gösterilmesine neden olur. Genel anlamda ihtiyaçlarını karşılayan yemlerin sürekli kullanımının yanında, tüketmeleri ve asla tüketmemeleri gereken besinler bulunur. Bunların fazla ya da az tüketilmesi halinde de narin yapılı muhabbet kuşları, hemen çeşitli hastalıklara yakalanırlar. Birçok hastalığın tedavisi mümkün olmakla birlikte, erken teşhis ve tedavi başlangıcı çok önemlidir. Bu sebeple herhangi bir farklılık gördüğünüzde, mutlaka bir veterinere başvurmanız gerekir. Yıllık genel muayene, kanat, tırnak ve gaga bakımı, hastalıkların muayenesi ve tedavisi gibi konuları içeren Muhabbet kuşu veteriner fiyatları, uygulamanın niteliğine göre uygulanacak asgari ödeme miktarları olarak belirlenir. Kliniklerin sunduğu olanaklar, veterinerlik hizmetlerinin daha yüksek kalitede sunulması, şehirlere göre farklılıklar, fiyatlarında değişkenlik göstermesine neden olur.

Muhabbet kuşu beslerken, beslenmesine özen gösterilmelidir


Muhabbet kuşlarının strese, değişikliklere karşı hassas olmalarının yanı sıra, beslenmelerinde yaşanan değişikliklere karşı da hassasiyetleri çok büyüktür. Bu sebeple onlar için uygun yem seçimi yapılmalı, taze sularının eksilmesine izin vermemeli ve aynı zamanda ilave besinlerle de beslenme düzeni sıkı bir takip altında tutulmalıdır.


Bu sayede sağlıklı ve mutlu bir muhabbet kuşunuz olmasını sağlayabilirsiniz. Muhabbet kuşu veteriner fiyatları 2021 yılı fiyat listesi muayene ücretleri şu şekilde;

Kafes kuşları için muayene ücretleri: 40 ile 75 TL

Bunun dışında gaga kesimi ve düzeltilmesi, tırnak kesimi, kanat düzeltmesi, tedavi ücretleri gibi uygulamalar, farklı fiyatlarla sunulan hizmetlerdir.

10.872 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page