top of page
  • Yazar

Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı 2021

Kedi dostlarının, bu muhteşem yaratıklarla beraber bir yaşam sürdürebilmeleri için, onların çeşitli sağlık sorunlarına çözüm geliştirilmeleri zorunludur. İç ve dış parazitler, kediler için olduğu kadar, insanlar için de çeşitli sorunların oluşmasına neden olabilen büyük bir problemdir. Kedilerin iç parazitleri için uygulanan koruyucu uygulamalar, mevcut sorunların çözümü için işlevseldir. Bu durum bu uygulamaların da belirli aralıklarla tekrar edilmelerini zorunlu kılar.




Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı 2021 yılı için, her şehirde bulunan Veteriner Hekimleri Odası tarafından belirlenir. Bu sebeple iç ve dış parazitler için gerçekleştirilen uygulamaların fiyatları da şehirlere göre değişiklikler gösterebilir.


İç ve dış parazitlere çözüm üretilmesi zorunludur


Kedilerle birlikte sürdürmek istediğimiz yaşamlarımızı, hem onların hem de kendi sağlığımızı koruyabilmemiz için, iç ve dış parazitlere karşı korumamız önemlidir. Kedilerde iç parazit ve dış parazitler çeşitliliğe sahiptir. Bu parazitlerden etkilenmelerini sağlamak, onların sağlıklarına yapacakları olumsuz etkilerden korunmak için, mutlaka gerekli önlemlerin alınması zorunludur.

Bunu sağlayabilmek için, uzman bir veteriner hekime başvurulmalıdır. Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı 2021 yılında da yine, her şehirde bulunan Veteriner Hekimleri Odası tarafından, asgari uygulanacak fiyat şeklinde belirleniyor. Her şehirde değişen fiyatlar, şehrin özelliklerine göre belirleniyor. Buna göre İstanbul için uygulanan parazit aşıları fiyatları şu şekilde;


İç parazit ilaçlarının uygulanma yoluna göre fiyatları;

  • Enjektabl yöntemiyle uygulanan aşı ücretleri kediler için: 60 ile 80 TL arasında

  • Oral yolla uygulanan iç parazit ilaçları ücretleri: 50 ile 70 TL arasında

  • Dış parazitler için kedilere gerçekleştirilen uygulama ücretleri 50 ile 70 TL arasında


Parazit aşılarına özen gösterilmeli


Kedi iç dış parazit aşısı fiyatı 2021 şehirlere göre değişiklik gösterse de, birbirlerine oldukça yakındır. İç ve dış parazitlerden kedileri korumamız, sürekli olarak aşılarını yaptırmamız önemlidir. Bu uygulamaları düzenli şekilde yapmak, onların mutlu, konforlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerini sağlar. Ancak bunun yanında bazı parazitler, insanlar için de çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir. Dolayısıyla, hem onların hem de kendimizin sağlığını koruyabilmek için, iç ve dış parazit uygulamalarını düzenli şekilde yapmamız bir zorunluluktur.

61.323 görüntüleme3 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page