top of page
  • Raif

Japon Chin Nasıl Bir Köpek Irkıdır?

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2022

İnsanlar; kendilerini yalnız hissedebilirler. Bu noktada, bir köpek sahiplenmek; verilebilecek en iyi kararlardan birisidir. Köpekler; sadakatleri ve dost canlısı oluşlarıyla dikkat çekerler. Fakat, her köpeğin evde beslenmesi mümkün değildir. Bu noktada, insanların seçici olması şarttır. Japon Chin; evde köpek beslemek isteyenlere hitap eder.

Japon Chin Özellikleri Nelerdir?




Sevimli olduğu kadar asil bir canlıdır. Sevgi dolu oluşuyla dikkat çeker. Neredeyse 1000 yılı aşkın süredir insanlarla beraber yaşar. Diğer köpek ırklarına kıyasla hareket etmeyi sevmez. Bir yerde sabit bir şekilde oturmayı tercih eder. Egzersiz yapma ihtiyacı daha azdır. Ancak, yine de insanlarla oyun oynamayı sever. Zeki bir hayvandır. Sebepsiz havlayarak başkalarını rahatsız etmez. Bunun yanı sıra, sahibine karşı son derece sadıktır.


Japon Chin; diğer köpek ırklarına kıyasla farklı özelliklere sahiptir. Herkesin bildiği üzere köpekler; yabancılara temkinli yaklaşan canlılardır. Bilhassa küçük köpek ırklarının ortamda yabancı birisinin bulunmasından rahatsız olduğu bilinir. Herhangi bir tehlike olmamasına rağmen havlayan ve hatta ısıran köpeklere rastlanır. Ancak, Japon Chin; bulunduğu ortamda herhangi bir yabancı gördüğü takdirde saldırganlaşmaz. Hatta, yabancılara normal davranmayı tercih eder.


Japon Chin; diğer hayvanlarla anlaşmaya müsait karakteriyle öne çıkar. Fakat, yine de zaman zaman mesafeli tavırlar sergileyebilir. Yalnız kalmayı sevmeyen bir köpek ırkı olduğunu söylemeliyiz. Bunun yanı sıra, tıpkı kediler gibi yüksek yerlerde olmayı sever. Bu yüzden, ev içerisinde tırmanma ve zıplama gibi hareketler sergileyebilir. Apartman hayatına en kısa sürede adapte olabilen Japon Chin; iyi bir şekilde bakılıp beslendiği takdirde ortalama 10 ila 14 yıl arasında yaşayabilir.


Japon Chin Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Adından da tahmin edilebileceği üzere Japonya’dan tüm dünyaya yayılmış bir köpek ırkıdır. 1853 yılının ardından dünyanın farklı yerlerine dağılmıştır. Hatta, Amerika başkanlarından birisi Franklin Pierce’in Japon Chin’e sahip olduğu bilinir.

Japon Chin; her doğumda bir ila beş arasında yavru doğurur. Orta derecede tüy döken bir canlıdır. Günde ortalama 16 saat uyur. Yavruluk döneminden itibaren iyi bir şekilde eğitilmelidir.


35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page