top of page
  • Raif

Golden Retriever Nasıl Irktır?

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2022

Golden Retriever Nasıl Irktır?: Her yaştan insanın aklında köpek besleme fikri yer alır. Ancak, köpek beslemek; ciddi bir sorumluluk gerektirir. Bu noktada, birçok kişinin aklında evimde hangi köpeği beslemeliyim sorusu yer alır. Golden Retriever; sahip olduğu özelliklerle evde beslenebilecek en iyi köpek ırklarının başında gelir.


Golden Retriever Özellikleri Nelerdir?




Tam bir aile köpeğidir. İnsanlarla arası oldukça iyidir. Bilhassa çocuklu ailelerin tercihidir. Hatta, evinde köpek besleyen insanların tercih ettikleri köpekler listesinde ilk sıralarda yer alır. Son derece uyumlu bir hayvandır. Aile ortamına en kısa sürede alışır. Kalabalık içerisinde birey gibi hareket edebilme özelliğine sahiptir. Bu yüzden, birden çok çocuğa sahip ailelerin evlerinde kendisine yer bulur.


Erkek golden retrieverlar; dişi olanlara kıyasla çok daha gelişmiş fiziksel özelliklere sahiptir. Bilhassa daha iri olduklarının altını çizmek gerekir. Bu köpek ırkı; genellikle 30-35 kg ağırlığındadır. Ayrıca, renk tonlarının sarı ve beyaz karışımı olduğunu söylemek gerekir. Bir başka deyişle, açık renkleriyle dikkat çeken hayvanlardır.


Golden retrieverların yaşam süresi merak edilir. Ancak, yaşam sürelerinin nasıl bakıldıkları ile yakından alakalı olduğunu ifade etmek gerekir. Bir başka deyişle, iyi bakıldıkları takdirde ortalama 10-12 yıl yaşayacakları söylenebilir.


Golden Retriever Bakımı Zor Mu?


Birçok kişinin evinde Golden Retriever beslemek istediği biliniyor. Ancak, insanların aklında birtakım şüpheler bulunuyor. Golden Retriever; cana yakın, akıllı ve iyi eğitilebilir bir köpektir. Diğer köpeklerin aksine son derece sakindir. Herhangi bir sebep olmadan insanlara saldırması söz konusu değildir. Hatta, dünyanın her yerinde en iyi aile köpeği olarak adlandırılır. Ailedeki her bir üye ile en iyi şekilde iletişim kurar. Korumacı tavrıyla dikkat çeker. Bilhassa çocuklara karşı son derece hassastır. Onları tehlikeye sokacak bir hareket yapmaz. Hatta, çocukları dışarıdaki tehlikelerden koruma konusunda son derece başarılıdır. Dost canlısı oluşuyla çocuğuna hayvan sevgisi aşılamak isteyen aileler için en iyi seçenek olduğunu ispat eder.


Golden Retriever; bekçilik yapma konusunda yeterli değildir. Buna ek olarak, devamlı olarak ilgi görmek ister. İlgi görmediği hallerde hırçınlaşabilir. Bu husus dışında herhangi bir sorunu bulunmaz. Bakımı son derece kolaydır.

Köpeğiniz ile ilgili soru ve görüşlerinizi bizlere iletebilirsiniz


49 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page