top of page
  • Raif

Boston Terrier Nasıl Bir Irktır?

Siz de köpek beslemek istiyorsanız ilk olarak Boston Terrier hakkında araştırma yapabilirsiniz. Bu köpek ırkı; her şeyden önce apartman hayatına son derece uygundur. Dost canlısı bir köpek oluşuyla dikkat çeker. Bakımı sırasında ciddi bir sorun ile karşılaşılmaz. Yalnızca ara sıra tüylerini dökmesine rastlanır. Belirli dönemlerde sahibini tüy dökme problemi ile yorabilir. Fakat, düzenli fırçalama sayesinde bu soruna da çözüm bulunur.




Boston Terrier Özellikleri Nelerdir?


Küçük ırk köpekler arasında yer alan Boston Terrier; her şeyden önce sahip olduğu sevimli görünüşü ile dikkat çeker. Kuzey Amerika kökenlidir. Bundan uzun yıllar önce dövüş köpekleri olarak kendilerine yer bulmuşlardır. Ancak, yıllar içerisinde evcilleştirilmişlerdir. Bu sayede, en çok sahiplenilen köpekler arasında yer alırlar. Boston Terrier’in ortalama yaşam süresi 13 ila 15 yıl arasında değişkenlik gösterir. Diğer köpek türlerine kıyasla daha hafif olduklarından bahsetmek gerekir. 4,5 ila 11 kg arasında değişen ağırlıkları bulunur. Ayrıca, tıpkı diğer köpek ırklarında olduğu gibi Boston Terrier’de de erkek köpekler dişilere kıyasla daha kiloludur. Boston Terrier ırkına ait olan köpeklerin farklı renklere sahip oluşu dikkat çekicidir. Kahverengi, siyah, gri, beyaz, kırmızı ve ten rengine sahip olan bu köpekler; apartmanda herhangi bir sorun yaratmadan yaşayabilirler.


Boston Terrier Karakteri Nasıl?

Boston Terrier; sorunsuz karakter yapısı ile dikkat çeker. Her şeyden önce, bulunduğu ortama en kısa sürede uyum sağlayabilir. Apartman dairelerinde sorun yaratan köpeklere benzemez. Ayrıca, son derece zeki bir canlıdır. Eğitim almaya elverişli yapısı beğeni toplar. Bir başka deyişle, kolayca eğitildiklerini söylemek gerekir. Buna ek olarak, sahibine ve ailesinin diğer üyelerine son derece bağlıdır. İnsanlarla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyar. Ancak, yine de naif bir karakteri vardır. İnsanları üzmekten kaçınır. Kendisi de zaman zaman alıngan tavırlar sergileyebilir. Boston Terrier; tehlikeli bir durum içerisinde olmadığı takdirde herhangi bir saldırıda bulunmaz. Çocuklarla arası iyidir. Bilhassa yavruluk döneminden itibaren aynı ortamda büyüdüğü bir çocuk ile son derece iyi ilişkiler kurar.

72 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page